Lajikkeet

Toimintamme tärkeä osa-alue on tuotetietouden välittäminen kuluttajille niin uusien kuin vanhojenkin lajikkeiden ominaisuuksista ja käytöstä. Vastaavasti koulutamme viljelijöitä saamamme asiakaspalautteen pohjalta kehittämään omia tuotteitaan entistäkin paremmiksi.

Tässä muutamia lajike-esimerkkejä:

VAN GOGH

Van Goghin malto on kellertävää ja jauhoista. Van Goghia voidaan sanoa makunautinnoksi ja luokitella kotitalouksien yleisperunaksi.

PITO

Pito-perunan malto on keltaista ja erittäin jauhoista. Mukulat ovat pitkänsoikeita ja kauniita. Pito on maultaan erinomainen ruokaperuna, joka soveltuu mainiosti imellettyyn perunalaatikkoon.

FONTANE

Fontane on jauhoinen ruokaperuna. Mukulat ovat pyöreänsoikeita ja hieman syväsilmuisia. Malto on keltainen ja tummumisen kestävyys hyvä.

ROSAMUNDA

Rosamundan kuori on punainen ja malto vaalea. Juhoisena se on hyvä uuniperuna. Mikrouunikypsennykseen erittäin sopiva.

VENLA

Venlan mukulat ovat soikeita ja hyvin sileitä. Kuori on vaalea ja kirkas, joten peruna on hyvän näköinen raakana ja keitettynä. Malto on melko vaalea. Venla on keitettynä kiinteää.

NICOLA

Nicolan mukulat ovat hyvänmuotoisia, pitkulaisia ja keltamaltoisia. Tummumisen kestävyys on hyvää luokkaa. Nicolan täyteläinen, hyvä maku ja muut ominaisuuden tekevät siitä erinomaisen kotitalouksien yleisperunan. Keittolaatu kiinteä.

LADY FELICIA

Maukas yleisperuna. Kuori on kirkas ja mallon väri kauniin keltainen. Lady Felicia ei hajoa keitettäessä. Maukasta myös muusissa.

VICTORIA

Monikäyttölajike. Kiinteä yleisperuna, jonka malto on vaaleankeltainen. Hyvät keitto- ja paisto-ominaisuudet. Ei tummumishaittoja. Suomalaiseen makuun!

Ota yhteyttä meihin, niin kerromme mielellämme vielä lisää lajikkeistamme!